134
15:50
13.06.2022

Marmara Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Oktay Aydın tarafından "Yetenekten Kariyere Yolculuk" konusunda verilen seminerin düzenlenmesinde okul-veli arasında iletişim ve iş birliğini güçlendirmek, öğrencilerin eğitim ve kariyer gelişim süreçleriyle ilgili olarak velileri bilgilendirmek hedeflendi.

Program Müzik Akademisi'nin annelere özel müzik dinletisi ile başladı. Müzik dinletisinin ardından, Dr. Oktay Aydın seminerde, eğitimin klasik tanımına değinerek bu tanımın çekirdek yapısının "davranış değiştirme" olduğundan bahsetti. Esas itibariyle bu tanımda çocuğun değiştirilmesi, gereken bir varlık olarak görüldüğünü ifade etti. Eğitim kavramına yüklediğimiz anlam, bütün sistemin davranış biçimini belirler diyerek, müfredatların, yöntemlerin, öğretmenlerin hep bu kavrama göre şekillendiğini belirtti. Çocuğu değiştirilmesi gereken bir varlık olarak algılamak, bir anlamda onu John Locke'un ifade ettiği "tabularasa" (boş levha) olarak görmek demektir diyen Aydın, insanla ilgili güncel bilgiler, bu bilginin geçersiz olduğunu; insanın dünyaya bütün alt yapılarıyla oldukça donanımlı olarak geldiğinden bahsetti.

"O halde eğitimi, "davranış değiştirme" olarak tanımlamak yerine "potansiyeli keşfetme ve açığa çıkarmak olarak tanımlamak daha yerinde olacaktır ve eğitim, potansiyeli açığa çıkarmak olarak tanımlandığında karşımıza çıkacak ilk kavramlardan biri "yetenekler" olacaktır." diyen Aydın Bilinçli Meslek Seçimi, Geleceğin Meslekleri, Yetenek Alanları konularına değinerek ailelere önerilerde bulundu.13-06-202213-06-2022

Yayın Tarihi: 13.06.2022